Dag 21 - Reisverslag uit Dakar, Senegal van robin ariens - WaarBenJij.nu Dag 21 - Reisverslag uit Dakar, Senegal van robin ariens - WaarBenJij.nu

Dag 21

Door: Robin

Blijf op de hoogte en volg robin

26 Februari 2011 | Senegal, Dakar

Dag 21. 26-02-2011
Gister rond half 1 gaan slapen na het slipper gevecht. Vandaag rond 9u opgestaan, iedereen is wakker geworden van de wekker van Hakim, zegt die ook nog: ja iedereen was tegelijk wakker. Toen is iedereen op de laptop gegaan tot een uur of 10 en toen heb ik een duik in het zwembad genomen. Na weer een slipper, stoel, deken en matrassen gevecht zijn we maar gaan ontbijten dat bestond uit pizza en friet met kip heerlijk zon stage! Erna zijn we lekker in het zonnetje gaan liggen en hebben we nog wat gezwommen. Wat hebben wij toch een verschrikkelijke stage. Om 3u vertrekken we naar een volgend hotel voor de grens van Gambia. Overal rennen salamanders rond, ze zijn net iets te snel voor te pakken maar zijn prachtig. Site is helemaal vernieuwd zoals jullie hebben kunnen zien en er staan nu foto`s op! De reis duurde niet lang, het was zon 1,5 uur rijden gewoon te belachelijk voor woorden. Nu gingen we op een camping slapen terwijl we beter nog een nacht in het hotel hadden kunnen blijven en de dag erna uur eerder opstaan maar goed. Eenmaal daar aangekomen op de camping hoorden wij dat de nacht ervoor in was gebroken in de auto`s en de huisjes. In totaal was er zon 2200 euro, camera, tablet (Ipad), mini laptop en nog mobiele telefoon(s). Leuk hoor zon camping. Er ging nu de ronde dat er geen huisjes waren en dus tenten opgezet moesten worden, hier had natuurlijk niemand zin in. De oudjes hadden uiteraard weer voorrang wat nergens opslaat er is te veel vriendjes politiek maar ik maak me lekker nergens druk om en ben evenveel als hun. Job vroeg of ik samen met hem in de vrachtwagen wilde slapen omdat er geen huisjes meer waren, dat vond ik goed want ik was mijn luchtbed vergeten en sliep dus telkens als er geen huisjes waren op de grond. Toen opeens kwam Job en zei ik heb ons een huisje geregeld!
Nou ideaal toch, toen zijn we gaan uit eten want voor 8,00 euro at je op de camping en voor 10,00 euro at je in een restaurant met 2x drinken dus was de keus snel gemaakt. Komen we op de camping aan krijg je te horen dat je het eten moet betalen want dat was geregeld dat iedereen zou eten dus ook als je nu niet gegeten had moest je betalen, nou ja dacht het niet niemand heeft het ons gezegd. We gingen slapen en toen ik in het huisje kwam was Job nergens te bekennen, ik keek in de vrachtwagen en daar lag hij te slapen. Ik ging het huisje in ging op de matras liggen en stond na 10 minuten weer buiten, ik wist waarom hij in de vrachtwagen was gaan slapen: Overal zaten muggen niet normaal meer! Maar waar ga je dan slapen, ik dacht nou leg je paar dekens op de auto en slaap daar, zo gezegd zo gedaan het sliep wat hard dus ben ik naar binnen gegaan en heb ik het matras gepakt en op de imperiaal gelegd van de auto, iedereen verklaarde me voor gek maar ik heb nog nooit zo heerlijk geslapen!