Dag 26
Door: Robin
Blijf op de hoogte en volg robin
03 Maart 2011 | Gambia, Tanji
Hartelijk Gefeliciteerd mijn meisje is vandaag 21 jaartjes JONG geworden! Vandaag gaan we naar onze school, onze stage plaats. Bij de grens staat de directeur ons op te wachten, weer moeten wij onze passen, rijbewijzen en autopapieren laten zien want we gaan weer een land uit en in. Bij deze grensposten van Gambia en Senegal hebben wij computers achter gelaten zodat wij in de weekenden sneller door mogen rijden bij de grensposten! Ook weer 2 stempels in je pas waar er nu al ongeveer 9 in staan en wat gekriebel wat je niet kunt lezen. We gaan weer naar Senegal, het is toch wel een uur rijden van Gambia naar Senegal dus of wel elk weekend terug gaan zien we dan nog wel. Kay en Ferdie zitten 30km van ons vandaan wat dus eerst niet de bedoeling was. Ons was verteld dat we met zijn 4e in 1 huisje in Baila zaten en dat is nu dus niet het geval. Dit is dus hartstikken jammer nu zitten we dus apart, het was leuker geweest samen, weer zon geweldige communicatie. Bij de school aangekomen is het precies zoals op de film, de termietenheuvel met welkom. Hier hebben we wat kennis gemaakt met een paar leerlingen en zijn we alle spullen gaan uitladen zoals kleren, gereedschappen, motorblok, computers en nog van alles. Hierna zijn we wat lokalen gaan bekijken ze hebben hier kleren maken, horeca koken, motorvoertuigen, informatiekunde (computeren) en kapper. Sinds het eerste jaar dat Go For Africa deze school helpt hebben ze 2 extra noodlokalen gemaakt van wat riet, 2 houten bankjes en een schoolbord. Nu na 3 jaar zijn dit er al 6! Vandaar dat deze school en zijn bewoners eromheen harstikken blij met ons zijn en we worden behandeld als koningen. We hebben eens gevraagd hoeveel de leerlingen moeten betalen per jaar en dit is: 12000 in Senegals geld, omgerekend is dit zon 18,30 EURO PER JAAR! Hiervan is 6000 voor de kleren die de leerlingen krijgen deze worden gemaakt door de leerlingen van de school die de klerenmakers opleiding doen en 6000 voor de andere kosten. Erna zijn we door gereden naar de justitie en hebben kennis gemaakt en verteld wat we komen doen, nu hebben wij dus vrije doorgang ook hebben we de militaire post een sigaar en een paar pennen gegeven zodat ook hun ons niet vergeten! Iedereen is hier om te kopen. We rijden toch vandaag nog even door naar de school van Kay en Ferdie, dit zouden wij eigenlijk morgen doen maar er is nu nog tijd voor dus kunnen we morgen eerder naar Gambia terug. Bij de school aangekomen is de directeur niet aanwezig dus zijn we voor niks gereden nu gaan ze morgen rond 8u terug. Bij de school is een soort visindustrie dus het stinkt er enorm hard haha! Op de terug weg zijn we nog even wat gaan drinken en dingen kopen. Snel moeten wij vertrekken want er geld hier een avondklok en erna mag niet meer gereden worde. Op het moment dat we het tankstation willen verlaten loopt er een vrouw voor onze auto, ze wappert met haar handen is wat aan het vertellen we weten niet wat, ze spartelt en vervolgens raakt ze onze auto en gaat languit over de grond, een man zwaait en zegt dat we achteruit moeten en via de andere uitgang de weg op moeten. Het is raar, het beeld blijft je bij en je kunt niks doen. Je weet ook niet of het een truc is als je haar gaat helpen dat je bestolen word. Er word gezegd 19:00 is de avondklok maar denk niet dat dat kan want het is nu kwart over 7 nu ik het verslag typ, toch geven we flink gas en na een tijdje word er via de Mc bak geroepen Flat Tyre, de Caddy heeft een platte band. Als het goed is kan onze directeur ons goedkoop internet regelen voor in het huisje en overal voor die 6 weken. De band is verwisseld en we rijden weer verder. De avond valt en als hij valt doet die dat snel, binnen 5 tot 10 minuten is het pikken donker het is nu precies half 8. Overal zie je nog mensen, we rijden langs een soort markt en aan de rechterkant staan 4 ezels en nog wat dieren, overal ligt afval maar dit word makkelijk opgeruimd, ze steken gewoon de berm in brand en al het onkruid en rotzooi is weg. Als het goed is gaan we morgen weer terug naar Gambia en blijven daar tot maandag, maandag rijden wij samen met Jan terug naar Senegal en begint onze werkelijke stage. Eerst gaan we dadelijk nog wat eten in Baila en vervolgens slapen.
14 Maart 2011 - 17:33
Wynn:
Lekkerding, wat ben je ook lief he! :$
x.houvanjee! <3